Miért éppen Nassfeld?

Az idei évben némi fejtörést okozott, hogy hová menjünk síelni, hiszen hármunk teljesen különböző   igényeit kellett figyelembe vennünk: egy örökmozgó 9 évesét, aki nem szeret túl messzire utazni, egy makulátlan pályákra és magas színvonalú vendéglátásra vágyó vendéglátós családfőét valamint egy pihenni vágyó, kissé megviselt anyukáét.

Bővebben: Miért éppen Nassfeld?

Síparadicsom itthon

Ki gondolná, hogy a Balatontól csupán 40 percre, a veszprémi fennsík és a zirci medence találkozásánál egy nemzetközi szintű síaréna vár minden szintű síelőt, kék-, piros-, fekete-, akár éjszaka kivilágított, elsőosztályú pályákon?!

Bővebben: Síparadicsom itthon

Tippek a téli sportsérülések megelőzésére

Télen is érdemes rendszeresen mozogni, illetve a szezonális sportok nyújtotta lehetőségeket kihasználni, ám az egészségmegőrzés érdekében néhány alapvető szabályt mindenképpen be kell tartani.

Bővebben: Tippek a téli sportsérülések megelőzésére

Ne igyon és síeljen egyszerre!

Egy osztrák felmérés tanúsága szerint minden ötödik síelő alkoholos befolyásoltság alatt síel, 29 százalékuk pedig a megengedett alkoholmennyiség akár többszörösét is elfogyaszthatja a sípályákon való száguldozást megelőzően.

Bővebben: Ne igyon és síeljen egyszerre!

A síelés egészségesebbé és boldogabbá tesz

Még az alkalmankénti síelés is hozzájárul a boldogsághoz, illetve javítja az egészségi állapotot. Azoknál a síelőknél lehetett megfigyelni a legjelentősebb pozitív változást, akik képesek voltak „kikapcsolni”, tehát minden másról megfeledkezni a pályán. A hódeszkások kevésbé élvezték a sportolást – derül ki egy friss kutatásból.

Bővebben: A síelés egészségesebbé és boldogabbá tesz

Viseljünk védősisakot síelés közben!

A téli sportok szerelmeseinek érdemes odafigyelniük a legújabb kutatásokra, amelyek szerint a védősisakok valóban jelentősen csökkenthetik a fejsérülések kialakulási esélyeit, és akár életet is menthetnek.

Bővebben: Viseljünk védősisakot síelés közben!

Életmód

Amerika

Európa

Wellness

Borturizmus

Ázsia

Fel