Családi nyaralásunk mesés újraértelmezése Mariazellben –Második rész

Cikksorozatunk első részében a Mariazeller Landben található Bürgeralpe és Gemeindealpe hegyeit néztük meg, betekintést nyertünk a Favágók országába, száguldottunk gokarttal, ínycsiklandó Pirker mézeskalácsot és fagyit ettünk, majd elvonatoztunk a festői Erlaufsee-hoz, ahol nyári meleg esetén csobbantunk egyet vagy épp vízi biciklire pattantunk.

Bővebben: Családi nyaralásunk mesés újraértelmezése Mariazellben –Második rész

Nyaraljunk homokos tengerparton Horvátországban!

A magyar turisták nagy része évről-évre Horvátországban nyaral. A legtöbb család homokos tengerparton szeretne nyaralni, melyből elég kevés található Horvátországban.

Bővebben: Nyaraljunk homokos tengerparton Horvátországban!

Családi nyaralásunk mesés újraértelmezése Mariazellben –Első rész

Az Ausztriában található Mariazellről két dolgot biztosan tudunk: a Budapesttől mindössze 370 km-re fekvő város Közép-Európa egyik legismertebb Mária kegyhelye lélegzetelállító Bazilikájával, ahova évszázadok óta rengeteg zarándok érkezik.

Bővebben: Családi nyaralásunk mesés újraértelmezése Mariazellben –Első rész

Franciaország:Mária Magdolna-templom

Az európai zarándokok körében régóta népszerű templomban őrzik Mária Magdolna ereklyéit. A burgundiai Morvan vidék lágyan hullámzó dombjai alkotják a vézelay-i bazilika festői hátterét.

Bővebben: Franciaország:Mária Magdolna-templom

Norvégia: Lomi Dongatemplom

A 850 évvel ezelőtt, erős lucfenyőből emelt lomi templom keresztény és viking motívumokat ötvöz. Amikor Norvégia ezer évvel ezelőtt felvette a keresztény hitet, az első, itt épült templomok dongaszerkezettel készültek.

Bővebben: Norvégia: Lomi Dongatemplom

Görögország :Apokalipszis-barlang

Szent János a Jelenések könyvét állítólag a Dodekániszosz szigetcsoport egyik hegytetőn nyíló barlangjában jegyezte le. A fehér házak, a csupasz hegyoldalak és az aprócska Pátmosz szigetének mélykék öblei fölé magasodó, Szent Jánosról (Hagiosz Ioannisz Theologosz) elnevezett ezeréves erődkolostor a görögkeleti vallás legszentebb helye.

Bővebben: Görögország :Apokalipszis-barlang

Olaszország: Abbazia di San Galgano

A toscanai Val di Merse romos, középkori apátságának gótikus boltívei az ég felé nyúlnak. A napos, nyitott völgyben, erdők és hegyek előterében emelkedő Abbazia di San Galgano romjai festői látványt nyújtanak.

Bővebben: Olaszország: Abbazia di San Galgano

Franciaország Lourdes

A Pireneusokban fekvő, gyógyító erővel rendelkező kegyhely egész évben vonzza a zarándokokat. A szegény parasztlány, Bernadette Soubirous egyáltalán nem viselte magán a szentek vonásait.

Bővebben: Franciaország Lourdes

Törökország:Szent Kereszt-templom

Az örmény kultúra emléke egy kőbe vésett műalkotás a Van-tó egyik szigetén. A Szent Kereszt-templom nem méretének köszönheti hírnevét.

Bővebben: Törökország:Szent Kereszt-templom

Spanyolország :Szent Teréz-kolostor

Spanyolország reformok iránti lelkesedéséről és csodálatos látomásairól nevezetes védőszentjét szülővárosában is tisztelik. Nyolcvankét félköríves torony és kilenc kapu veszi körbe Ávila óvárosát.

Bővebben: Spanyolország :Szent Teréz-kolostor

Életmód

Amerika

Európa

Családi nyaralásunk mesés újraértelmezése Mariazellben –Második rész
Cikksorozatunk első részében a Mariazeller Landben található Bürgeralpe és Gemeindealpe hegyeit néztük meg, betekintést nyertünk a...
Családi nyaralásunk mesés újraértelmezése Mariazellben –Első rész
Az Ausztriában található Mariazellről két dolgot biztosan tudunk: a Budapesttől mindössze 370 km-re fekvő város Közép-Európa egyik...
Norvégia: Lomi Dongatemplom
A 850 évvel ezelőtt, erős lucfenyőből emelt lomi templom keresztény és viking motívumokat ötvöz. Amikor Norvégia ezer évvel ezelőtt...

Wellness

Borturizmus

Ázsia

Fel