8 őrült jogszabály, melyek miatt bajba kerülhetsz külföldön

Külföldre utazás előtt a látnivalókon túl, érdemes az adott országban hatályos jogszabályokról is tájékozódni, ellenkező esetben kellemetlen meglepetések érhetik a turistát! Íme, a legbizarrabb jogszabályok:

Bővebben: 8 őrült jogszabály, melyek miatt bajba kerülhetsz külföldön

Öt módszer, amivel elkerülhetjük a fertőzéseket utazásaink során

Amennyiben a héten utazás közben észrevesz egy embert aki, a mozgólépcsőről való távozás után kézfertőtlenítőt használ, jó esélye van arra, hogy az Ön által látott személy Dr. Mark Gendreau, a Burlingtoni Lahey Klinikavezető belgyógyásza.

Bővebben: Öt módszer, amivel elkerülhetjük a fertőzéseket utazásaink során

Kényeztető gyümölcs és fagyi - kijózanító szalmonella

Itt a nyár, ez pedig sokak számára a pihenés, a kényeztetés időszakát jelenti, ami étkezési szokásainkat is természetesen érinti.

Bővebben: Kényeztető gyümölcs és fagyi - kijózanító szalmonella

A fenyőkéreg csökkenti a hosszú utazások kellemetlen tüneteit

A Minerva Cardioangiologica folyóirat szerdai számában megjelenő új tanulmány felfedi, hogy a francia tengerparti fenyő kérgéből készült kivonat, a pycnogenol mintegy felére csökkenti az időzónákon átutazó emberek kellemetlen panaszait.

Bővebben: A fenyőkéreg csökkenti a hosszú utazások kellemetlen tüneteit

Ha fáj a hát

Kevés olyan ember van, akinek - kortól függetlenül - a nap végére ne fájna a nyaka, a háta vagy dereka. A kellemetlen tünetekkel azonban nem muszáj együtt élni.

Bővebben: Ha fáj a hát

A tíz legfontosabb egészségügyi tanács utazóknak

Michelle Reesman, a Passport Health Colorado vezérigazgatója szerint a legtöbb utazó – legyen az üzleti út vagy kalandtúra – úgy indul el otthonról, hogy nem teszi meg az alant szükséges alapvető lépéseket. „Az egészségünkkel kapcsolatban ugyanúgy fel kell készülnünk, mint az úti cél kiválasztásánál, az útlevél ellenőrzésénél vagy a repülőút megtervezésénél”- tanácsolja Reesman.

Bővebben: A tíz legfontosabb egészségügyi tanács utazóknak

Minden hatszázadik repülőút alkalmával fellép valamilyen orvosi vészhelyzet

Egy új tanulmány kiszámolta, hogy körülbelül minden hatszázadik repülőút alkalmával lép fel valamiféle orvosi vészhelyzet, és az esetek közel felében az utasok között ülő orvos nyújt segítséget.

Bővebben: Minden hatszázadik repülőút alkalmával fellép valamilyen orvosi vészhelyzet

Életmód

Öt módszer, amivel elkerülhetjük a fertőzéseket utazásaink során
Amennyiben a héten utazás közben észrevesz egy embert aki, a mozgólépcsőről való távozás után kézfertőtlenítőt használ, jó esélye...
Minden hatszázadik repülőút alkalmával fellép valamilyen orvosi vészhelyzet
Egy új tanulmány kiszámolta, hogy körülbelül minden hatszázadik repülőút alkalmával lép fel valamiféle orvosi vészhelyzet, és az...
A tíz legfontosabb egészségügyi tanács utazóknak
Michelle Reesman, a Passport Health Colorado vezérigazgatója szerint a legtöbb utazó – legyen az üzleti út vagy kalandtúra – úgy indul el...

Amerika

Európa

Wellness

Borturizmus

Ázsia

Fel