Fedezd fel az egzotikus szigetet - 10 gyönyörű felvétel Srí Lankáról!

Srí Lanka egy trópusi sziget az Indiai-óceánban, ahogy mondani szokták, egy könnycsepp India déli csúcsán. Ez a sziget a Föld egyik legsokszínűbb helye biológiai szempontból: dombrozatának, földrajzi fekvésének és különleges klímájának köszönhetően olyan gazdag élővilág alakult itt ki az évmilliók során, hogy a tudósok Amazóniával emlegetik egy lapon.

Bővebben: Fedezd fel az egzotikus szigetet - 10 gyönyörű felvétel Srí Lankáról!

Japán Nebuta Macuri

Japán egyik legnagyobb és leglármásabb ünnepélye megtisztulási rituáléból a betakarításra való felkészüléssé nőtte ki magát.

Bővebben: Japán Nebuta Macuri

Srí Lanka:Szent fog-templom

A tóparti templom fontos zarándokhely és egy nevezetes, színpompás fesztivál színhelye. A Szent fogat (Buddha bal felső szemfoga, amelyet követői indiai halotti máglyájáról hoztak el) állítólag egy Hemamala nevű hercegnő csempészte Srí Lankára 313-ban. A legenda szerint akié a fog, azé az ország.

Bővebben: Srí Lanka:Szent fog-templom

Thaiföld :A Smaragd Buddha temploma

Thaiföld legszentebb helye, a színek és a fény ragyogó kavalkádja, amelyet egy piciny szobor elhelyezése céljából emeltek.

Bővebben: Thaiföld :A Smaragd Buddha temploma

Törökország Hagia Szophia

A vallásos hit bámulatba ejtő megnyilvánulása az alkotók zsenialitásának és bátorságának tanúja. Az isztambuli Hagia Szophia (Szent Bölcsesség) templomban Bizánc minden gazdagsága, pompája és mérnöki nagyszerűsége fellelhető.

Bővebben: Törökország Hagia Szophia

Szaúd-Arábia Haddzs

A Haddzs az egy Istenben és emberiségben forrasztja össze a muszlimokat bőrszínre, nemzetiségre és helyzetre való tekintet nélkül.

Bővebben: Szaúd-Arábia Haddzs

Szaud Arábia Híra-barlang

A Híra-barlang nem kötelező állomása a mekkai haddzsnak, bár hatalmas jelentőséggel bír a muszlimok számára. Mohamed több éven keresztül ebbe az elszigetelt, hegytetőn álló barlangba vonult vissza ramadán idején.

Bővebben: Szaud Arábia Híra-barlang

Izrael Siratófal

A zsidó vallás egyik legszentebb helyének számító Siratófal több száz éve vonzza a zsidókat, akik a hatalmas köveknél imádkoznak.

Bővebben: Izrael Siratófal

Ciszjordánia Születés barlangja

A kereszténység egyik legszentebb helye a betlehemi Születés temploma alatt található. Mária, József és a háromkirályok valószínűleg nem ismernék fel azt a helyet, ahol kétezer évvel ezelőtt Jézus megszületett.

Bővebben: Ciszjordánia Születés barlangja

Törökország:Kerengő Dervisek szertartása

A 800 éves szertartás során a kerengő testvériség tagjai önkívületi állapotban forognak körbe, hogy titokzatos egységet érjenek el Istennel.

Bővebben: Törökország:Kerengő Dervisek szertartása

Életmód

Amerika

Európa

Wellness

Borturizmus

Ázsia

Srí Lanka:Szent fog-templom
A tóparti templom fontos zarándokhely és egy nevezetes, színpompás fesztivál színhelye. A Szent fogat (Buddha bal felső szemfoga, amelyet...
Törökország Hagia Szophia
A vallásos hit bámulatba ejtő megnyilvánulása az alkotók zsenialitásának és bátorságának tanúja. Az isztambuli Hagia Szophia (Szent...
Szaud Arábia Híra-barlang
A Híra-barlang nem kötelező állomása a mekkai haddzsnak, bár hatalmas jelentőséggel bír a muszlimok számára. Mohamed több éven...
Fel